Dit is de pagina van groep 3a
Voor informatie en nieuwe onderwerpen  en foto's kijk hieronder.....
De kinderen van groep 3a krijgen dit schooljaar les van
 juffrouw Karin, juffrouw Kim en meester Jochem (stagiair op ma en di)
       .    


Nieuws uit de klas
Toneelstuk "de teletijdmachine" door studenten van de Pabo de Kempel        11-4-2018

Afgelopen woensdag 11 april hebben wij, 8 studenten van de PABO in Helmond, een toneelvoorstelling uitgevoerd op de Leilinde. Dit was een opdracht vanuit school die wij verder zelf mochten invullen qua onderwerp. De voorstelling ging over professor Hoornix. Hij ging samen met Toby terug in de tijd met zijn teletijdmachine. Ze gingen langs bij de holbewoners, bij de piraten, bij de ridders en ze kwamen in de toekomst. In iedere tijd hebben ze gedanst en alle kinderen deden mee. Het was een erg geslaagde voorstelling. Wij hebben er erg van genoten en volgens mij de kinderen ook!

Iedereen bedankt die ons hierbij heeft geholpen.


Er staan nog  meer foto's in ons fotoalbum
 


Eierkoning van groep 3a (28-03-2018)
De eierkoning van onze klas is bekend.... Gijs! Hij versloeg alle andere kinderen van onze klas. Morgen gaat hij het duel aan tegen de eierkoning of koningin van groep 3b. En wie weet is Gijs vrijdag de eierkoning van de school! Succes Gijs!

 
Thema afsluiting (28-03-2018)
de afgelopen weken hebben we gewerkt binnen het thema piraten. In het stukje 'thema piraten' kun je hier verder nog over lezen en foto's van bekijken. 

Vandaag hebben we het thema afgesloten door de geoefende piratendans aan de ouders te presenteren. 
Je kunt hier foto's van bekijken in ons fotoalbum.
Dansles thema piraten (15-03-2018)
Vandaag hebben we de laatste dansles gehad. Drie lessen hebben we geoefend om een piratendans te leren. 
Op 28 maart gaan we deze presenteren aan de ouders. 
Wil je een voorproefje kijk dan in ons fotoalbum.

Overige foto's van het thema piraten kun je vinden onder het kopje 'thema piraten' van 19 februari of in ons fotoalbum
Tutorlezen (22-02-2018)

Vandaag zijn we gestart met tutorlezen. Samen met een kind uit een andere groep gaan we een woorden en teksten lezen op eigen niveau. Dit doen we twee keer in de week. 


 
Staal (20-02-2018)

We zijn in de groepen 3 gestart met de methode staal. In groep 3 volgen we hier de leerlijn speling van. We zijn gestart met de hakwoorden. Hiervoor gebruiken we het staalboek. Hierin staan gekleurde hakkaarten waar we de woorden op kunnen hakken. We horen zo goed uit welke letters het woord bestaat. 
Ook hebben we geleerd wat lange en korte klanken, tweetekenklanken en medeklinkers zijn. 
Op de foto's in het fotoalbum staan ook de ei- en au-plaat. Door middel van een ei- en au-rap met bijbehorende plaat weten we of de woorden met een lange of korte ei geschreven moeten worden of met de ou of au. Via onderstaande linken kun je de ei- en au-rap beluisteren/bekijken.
Ei-rap: Ei-rap
Au-rap: Au-rap


Klik hier voor meer informatie over deze methode.

Ook kun je kijken in ons fotoalbum.
 
Thema Piraten (19-02-2018)

Vandaag zijn we gestart met ons nieuwe thema.... Piraten! Het boek van Woeste Willem staat hierbij centraal. Via deze link kun je het digitale boek bekijken: Verhaal Woeste Willem
We gaan de komende weken allerlei activiteiten doen, zoals verhaal van Woeste Willem naspelen en hiervan een verteltafel maken. We maken een vragenmuur en een woordspin.
We gaan de antwoorden op de vragen van de vragenmuur deels beantwoorden dmv expert-lezen. Ieder twee(drie)tal krijgt een tekst met plaatjes waar ze het antwoord op een vraag kunnen opzoeken. (Hier kun je al foto's van bekijken)
Ook gaan we in de klas een spel hoek maken. Hier kunnen we het leven op een piratenschip spelen. 
Er zijn ook nog veel andere opdrachten zie we kunnen kiezen, zoals reken- en taalactiviteiten, knutselen, kralenplank op het raam, bouwen en k'nex en nog veel meer.... 

De eerste foto's kun je vinden in ons fotoalbum.
Letterfeest (02-02-2018)

Wat hebben we al veel geleerd.... alle letters!! Dit hebben we vandaag gevierd et beide groepen 3. Het was een gezellig feestje! En het leuke wat dat het voor ons een verrassing was!


 
Nieuwjaar! (08-01-2018)

Voor iedereen een goed nieuwjaar gewenst! We zijn vandaag allemaal weer goed begonnen. 
Thema Kerst (19-12-2017)

De afgelopen weken hebben we rondom het thema Kerst allerlei activiteiten gedaan. 
We mogen zelf een kerstkaart maken die we ook Úcht op gaan sturen, schrijven hier een kerstwens in en maken de voorkant door te spatten. We leren liedjes voor de kerstviering, maken een kerstboompje door sterren uit te knippen en deze van groot naar klein aan een satÚprikker te schuiven. We gaan zelfgemaakte kerstfiguren van ijsstokjes maken, maken een letterdobbelspel en spelen hiermee een spel.  Gaan aan de slag met drama en tekenen Ún we gaan werken in een circuit aan rekenactiviteiten.
We sluiten deze weken af met een gezamenlijke kerstviering.  De foto's van een aantal activiteiten kun je bekijken in ons fotoalbum.

WIJ WENSEN IEDEREEN HELE GEZELLIGE FEESTDAGEN,  EEN LEERZAAM NIEUWJAAR EN EEN HELE FIJNE VAKANTIE!!
Schaatsen (19-12-2017)

Schaatsen op de schaatsbaan in Reusel. Dit was heel erg leuk om te doen! Er was een gezellige sfeer. Dit kun je ook wel zien op de foto's! Je kunt de foto's bekijken in ons fotoalbum.


 
Sinterklaas (05-12-2017)

Vandaag hebben we een super gezellige dag gehad! In de ochtend hebben we leuke spelletjes gedaan, zoals sinterklaas ganzenbord, memory, bingo, spelletjes op het digibord, computer of tablet. We konden ook een kiezen uit een sommen kleurplaat of woordzoeker. 
In de middag mochten we onze optredens aan Sinterklaas en de pieten laten zien. Ook de pieten moesten een aantal opdrachten uitvoeren, zoals balanceren op een been, snoepen van de geheime pepernoot en dj piet (stoelendans).

De foto's van de spelletjes kun je hier bekijken.
De foto's van de optredens in de aula kun je hier bekijken.
 
Drijven en zinken (17-11-2017)

Het duurt niet lang meer voordat sinterklaas in het land binnen komt. Dit doet hij natuurlijk met zijn stoomboot.

De kinderen zijn op vrijdag 17 november aan de slag gegaan met drijven en zinken. 
Meer foto's kun je vinden in ons fotoalbum.

 
Taalcircuit (06-11-2017)

Maandag 6 november zijn we gestart met een taalcircuit. In kleine groepjes werken we dan telkens 10 minuten aan een taal taakje. Het circuit duurt 30 minuten. We komen dus elk circuit in 3 hoeken. Soms werken we met een maatje en een andere hoek is individueel.
Deze keer waren de hoeken: lezen in een leesboekje, ringboekje, cijfers schrijven (herhaling), Zoem op de computer, letters flitsen, woordrijtjes lezen in veilig en vlot. Elke week kunnen dit andere activiteiten zijn.  Ook wisselt het op de ma-di en do-vrij. 
We vonden dit afwisselende werk erg leuk om te doen en de betrokkenheid was hoog. Meer foto's kun je vinden in ons fotoalbum.

Gymles (25-09-2017)

In groep 3 mogen we in de grote sporthal gymmen. Dit is een hele reis. Eerst gezellig met de bus en daarna in een hele grote zaal veel leuke spelletjes en oefeningen doen. Op maandag hebben we les gekregen van meester Jeroen en op dinsdag van meester Ruben. Na de herfstvakantie gaat juffrouw Kim de gymles op maandag geven.
We hebben veel plezier! Dit kun je wel zien op de foto's in ons fotoalbum.
 
Thema dokter en apotheek (18-09-2017)

We zijn nu al een aantal weken bezig met het thema dokter en apotheek. In de klas hebben we een doktershoek en apotheek waar we een doktersbezoek na kunnen spelen. Ook werken we in andere hoeken die in het teken staan van het thema. 
We hebben ook al een bezoek gebracht aan de apotheek in Reusel. 

Foto's van het thema kun je vinden in ons fotoalbum.
Mad Science (05-09-2017)

Op woensdag 5 september kregen we een promo-show van Mad Science. Het was een
erg indrukwekkende show. De kinderen hebben na afloop een flyer mee mogen nemen.
Dus heeft uw kind interesse, bekijk de flyer dan goed!
Of bekijk de website.

Voor meer foto's bekijk dan ons fotoalbum.
 


Stagiair (04-09-2017)

Ik ben Jochem Snellen, 19 jaar. Ik woon in Bladel. Ik zit in het derde jaar van de pabo, op dit moment loop ik stage in groep 3A bij juffrouw Kim en juffrouw Karin. Ik ben aanwezig op maandag en dinsdag. In mijn vrije tijd speel ik voetbal bij Bladella 3, ook mountainbike ik graag.
Ik heb zin in het komende halfjaar!


 

Aanraders voor groep 3
 
 kindertube   klik hier
 lezen is leuk   klik hier
 meester Michael   klik hier
 woordentrainer   klik hier
 kleurplaten   klik hier
 spelletjesplein   klik hier
 van alles wat: juf Jolien   klik hier