Dit is de pagina van groep 3b


Voor informatie en nieuwe onderwerpen  en foto's kijk hieronder.....

 
Dit jaar krijgen de kinderen van groep 3b les van juffrouw MariŰtte (op maandag)  en juffrouw Jessie

 
               
                                                        mariettehermans@kempenkind.nl                            jvherk@kempenkind.nl
 
 
Nieuws uit de klas
Kittens in de klas
Mandag 20 april bracht Sophie 4 kittens mee naar de klas. Sophie heeft er samen met mama iets over verteld en de kinderen mochten allemaal een keer de poesjes aaien of vasthouden. De kinderen vonden het allemaal erg leuk.

Er staan nog  meer foto's in ons fotoalbum


 


Toneelstuk "de teletijdmachine" door studenten van de Pabo de Kempel  11-4-2018

Afgelopen woensdag 11 april hebben wij, 8 studenten van de PABO in Helmond, een toneelvoorstelling uitgevoerd op de Leilinde. Dit was een opdracht vanuit school die wij verder zelf mochten invullen qua onderwerp. De voorstelling ging over professor Hoornix. Hij ging samen met Toby terug in de tijd met zijn teletijdmachine. Ze gingen langs bij de holbewoners, bij de piraten, bij de ridders en ze kwamen in de toekomst. In iedere tijd hebben ze gedanst en alle kinderen deden mee. Het was een erg geslaagde voorstelling. Wij hebben er erg van genoten en volgens mij de kinderen ook!

Iedereen bedankt die ons hierbij heeft geholpen.


Er staan nog  meer foto's in ons fotoalbum

Schaatsen met groep 3b
Op maandag 18 december zijn we met de klas gaan schaatsen bij de tent van de Winterfeesten. Gelukkig hadden we de hulp van een heleboel ouders, die mee hielpen om de schaatsen aan te doen. Er zaten al geoefende schaatsers bij en sommigen waren goed vooruit gegaan. De kinderen hebben erg genoten.

Er staan nog meer foto's in ons fotoalbumNatuurwandeling
 

Op dinsdag 24 oktober hebben we een natuurwandeling naar 'de kikkerpoel' gemaakt. Juf Merel vertelde wat de bedoeling was. De leerlingen mochten spulletjes uit de natuur mee naar school nemen. Op school moesten de kinderen de natuurspullen op kleur sorteren.  Alle kinderen hebben veel verschillende spulletjes gevonden zoals: takken, blaadjes, besjes, rietpluimen en noten. Ze konden de spullen goed onderscheiden door ze op het goede gekleurde blaadje te leggen. Toen ze klaar waren, bespraken we het klassikaal. Iedereen die wilde, kon even vertellen wat hij of zij gevonden had. Al snel kwamen we er achter dat er ook een aantal spulletjes nog onbekend waren. De kinderen kwamen erachter dat in het stekelige omhulsel een kastanje zat. Ook konden ze zelf ondervinden dat er pluisjes uit de rietpluim kwamen. Het was een leuke, maar ook zeker een leerzame les.

Voor meer foto's bekijk dan ons fotoalbum.
Thema 'ik en mijn lijf'

In de periode van 4 september en 13 oktober hebben wij in de klas gewerkt aan het thema; 'ik en mijn lijf'. We hebben vooral veel kennis opgedaan over de dokter en de apotheek.
De kinderen waren gedurende het thema erg betrokken en hebben hard gewerkt. 

Voor meer foto's bekijk dan ons fotoalbum.

 


Mad Science

Op woensdag 5 september kregen we een promo-show van Mad Science. Het was een erg indrukwekkende show. De kinderen hebben na afloop een flyer mee mogen nemen.
Dus heeft uw kind interesse, bekijk de flyer dan goed!
Of bekijk de website.

Voor meer foto's bekijk dan ons fotoalbum.
 


Tekenen en knutselen
Ook dit jaar hebben de kinderen van groep 3b weer mooie dingen gemaakt.
Kijk zelf maar.....

Er staan nog meer foto's in ons fotoalbum

 


Aanraders voor groep 3
 
 kindertube   klik hier
 lezen is leuk   klik hier
 meester Michael   klik hier
 woordentrainer   klik hier
 kleurplaten   klik hier
 spelletjesplein   klik hier
 van alles wat: juf Jolien   klik hier