Welkom op de pagina van groep 4b


Scrol naar beneden voor foto's en nieuws uit groep 4b
Groep 4b krijgt les van meester Lau en op vrijdag van juffrouw Mariėtte

        

 

Kinderboekenweek 2017
De moeder van Teun en de moeder van Luuk en Lieve openden dit jaar voor groep 4 en  5 de Kinderboekenweek  met een  eng verhaal. De kinderen luisterden met open mond.  Wat was het spannend. Bedankt moeders, het was geweldig.
We hebben allemaal erg genoten.

Er staan nog meer foto's in ons fotoalbum
 
 

Mad Science
Op dinsdag 5 september hadden de kinderen een voorstelling van Mad Science. Het was een levendige show, waarin verschillende onderdelen van techniek en wetenschap aan bod kwamen. De kinderen waren erg betrokken. Nu nog aan papa en mama vragen of we op les mogen......

Er staan nog meer foto's in ons fotoalbum
 
Gymles
Dit schooljaar hebben de kinderen van groep 4b twee gymlessen: op maandagochtend en donderdagochtend.
Deze les stond nog in het teken van de vakantie: surfen over het water, klimmen in de bergen, uit de knoop halen en balanceren.
Meester Jeroen verzorgde deze les.

Er staan nog meer foto's in ons fotoalbum

Werken in de groep
Ook bij taal komt het regelmatig voor dat de kinderen in groepjes moeten overleggen en werken. Dit gaat al heel goed in groep 4. Kijk zelf maar. Er staan nog meer foto's in ons fotoalbum
Meester Bram
onze stagiaire heeft "goed lessen" gegeven.  Hij combineerde een lesje Engels met een muziekles. De kinderen vonden dit erg leuk.. Ook een les over de emotie-bus en stellingen met een positieve en een negatieve waarde.
De foto's zie je hier
 
Weekafsluiting
Elke vrijdagmiddag mogen de kinderen de week afsluiten met een leuke activiteit: een dansje, playback, quiz, een mop vertellen, goochelen. Ze mogen dat dan alleen of met een groepje doen. De kinderen vinden dit erg leuk.

Er staan nog meer foto's in ons fotoalbum

 

Tekenen en handenarbeid
Ook dit jaar wordt er weer veel getekend en geknutseld in groep 4. Voor de kermis hebben we botsauto's gemaakt van klei. Die moeten natuurlijk ook mooi beschilderd worden. Ok hebben we bij juffrouw Mariėtte mooie vissen geschilderd.

Er staan nog meer foto's
in ons fotoalbum


 

   
 
Aanraders voor groep 4
 kindertube   klik hier
 lezen is leuk   klik hier
 meester Michael   klik hier
 woordentrainer   klik hier
 kleurplaten   klik hier
 rekenen divers   klik hier
 spelletjesplein   klik hier
 van alles wat: juf Jolien   klik hier
 tafels oefenen   klik hier
 tafels schieten   klik hier
rekenen divers    klasonline                                                                              klik hier                 
woordenschat klik hier
 

Algemene informatie van groep 4b

Beste ouders
Wij zijn Mariėtte Hermans en Lau de Hond en samen geven wij les aan groep 4b. . In groep 4 ligt de nadruk op het vlot leren lezen.
Elke dag lezen we. Naast de lessen van de methode gaan de kinderen 2 keer per week samen lezen met een tutor uit groep5 ,6, 7 of 8. Kinderen kunnen op die manier veel meters maken en vinden het vaak prettig om dat samen met een leerling uit een hogere groep te doen.
We hebben ook aandacht voor plezier in lezen. Bijna wekelijks lezen we voor uit diverse boeken, zoals sprookjesboeken, informatieve boeken, prentenboeken en bespreken die samen. Door de kinderen diverse teksten aan te bieden, kunnen ze ontdekken wat ze leuk vinden en in de bibliotheek gerichter zoeken. Om het lezen goed te kunnen automatiseren is het vaak nodig om ook thuis te oefenen. Het helpt kinderen echt al ze  thuis een paar keer per week samen met een van de ouders lezen.
Wij bieden 2 keer per jaar, in januari en april een programma aan om samen met uw kind het lezen te oefenen. Tegen die tijd ontvangt u van ons hier informatie over.
In groep 4 is veel aandacht voor de tafels. De tafels van 1, 2, 3, 4, 5 en 10 komen aan bod. We oefenen in de klas, maar ook hier geldt dat het meestal niet voldoende is om de tafels vlot te kunnen gebruiken. Kinderen krijgen de tafelposter en oefenkaartjes mee om ook thuis te kunnen oefenen.
Kinderen vinden het meestal leuker om op de computer te oefenen. Bij de aanraders kunt u zien welke computerprogramma’s geschikt zijn voor groep 4.
Om de zelfstandigheid van de kinderen te vergroten werken we dagelijks aan de weektaak. Op een taakbrief staan van diverse vakken opdrachten. Kinderen krijgen ongeveer 2 weken de tijd om hier aan te werken. Sommige opdrachten maken ze zelfstandig, andere werkjes mogen ze samen doen. Op deze manier leren kinderen hun werk te plannen, minder afhankelijk te zijn van de leerkracht en samen te werken.  
We geven de kinderen na elke vakantie een andere plaats. Door o.a. regelmatig te wisselen willen we de kinderen met zoveel mogelijk kinderen leren samenwerken.
Wij vinden het prettig om goed van elkaar op de hoogte te zijn. Mocht u zich ergens zorgen over maken, dan kunt u ons altijd mailen, bellen of een afspraak maken voor een gesprek.
We gaan voor een goede samenwerking en een fijn schooljaar!
 
Met vriendelijke groeten,
 
Lau de Hond (ma-di-wo-do)                        Mariėtte Hermans (vrij)

ldhond@kempenkind.nl                                mariettehermans@kempenkind.nl