Welkom op de pagina van groep 6a


Scrol naar beneden voor foto's en nieuws uit groep 6a


 


Dit schooljaar krijgen de kinderen van groep 6a
les van juffrouw Ilse

Nieuws uit groep 6a........
Thema plankenkoorts

In februari en maart hebben wij aan een nieuw thema gewerkt. Dit keer stond alles in het teken van 'plankenkoorts'. Het hele blok van taal ging over theater en het schrijven van recensies. We mochten zelfs naar een professionele voorstelling in de kei. In tweetallen hebben wij daar vervolgens een recensie over geschreven. We hebben onderzoek gedaan naar wat er allemaal in het theater gebeurt. Juf Myra heeft ons een dans aangeleerd die past bij de film 'Bolt'. 
Als afsluiting zijn alle kinderen tijdens de open avond zelf 'op de planken' gegaan. Hier waren verschillende optredens te zien, zoals liedjes, een dansje, toneel, poŰzie, enz. 
In ons fotoalbum kun je zien wat wij allemaal gedaan hebben. 

Verjaardag

Omdat juf Ilse in de vakantie jarig is geweest hebben we op 2 maart in de klas een pyjamafeestje gehouden. De hele dag hebben we leuke dingen gedaan, zoals verschillende spelletjes, wedstrijdjes, muziek maken en film kijken. In ons fotoalbum staan nog meer leuke foto's. 
 
Surprise

Ook dit jaar in Sinterklaas natuurlijk op bezoek geweest op  de Leilinde.
De kinderen van groep 6 hebben 's ochtends op het schoolplein de sint welkom geheten.
Daarna hebben we in onze klas surprise gedaan. De mooie creaties waren de week ervoor
al te zien in de gangen. Alle kinderen hebben weet ontzettend hun best gedaan om een mooie surprise te maken met bijpassend gedicht. Het is fantastisch om te zien hoe zij dit elk jaar weer voor elkaar krijgen en ook hoe verschillen geaccepteerd worden. In ons fotoalbum zie je alle surprises. 

Schrijver in de klas

Vrijdag 24 november hebben we kinderboekenschrijver Thijs Goverde in de klas op bezoek gehad. Van de bibliotheek hebben we een kist gekregen vol met boeken van Thijs. In de klas heeft hij verteld over Orken en zwaarden. Dit komt ook veel terug in zijn boeken. We hebben veel geleerd en gelachen. Meer foto's vindt u in ons fotoalbum
 
Pronkstukken

Met taal zijn we bezig geweest met het thema 'Pronkstukken'. Hier hebben we woorden geleerd die te maken hebben met het museum, hoe je een goede beschrijving maakt en wat een titel en bijschrift is. Iedereen heeft zijn eigen pronkstuk meegebracht met zijn eigen mooie verhaal. We hebben met de klas een pronkstukkenboek gemaakt. Als afsluiter stellen we onze pronkstukken ten toon in ons museum. Foto's staan in ons fotoalbum. 

Prehistorisch dorp

Alle kinderen van groep 6 zijn op 24 oktober naar het prehistorisch dorp geweest. Dit was de afsluiter van ons eerste geschiedenisthema over de prehistorie. 
We hebben in groepjes het museum bekeken. Hier was van alles te zien en te doen. Op sommige plekken werd uitleg gegeven. Bijvoorbeeld over hoe mensen vroeger vuur maakte met vuurstenen, of hoe van tin de eerste munten werden gemaakt. Zelf konden we oefenen met speerwerpen, hout bewerken en nog veel meer. 
Ondanks dat het erg leuk was zijn we toch ook wel blij dat wij niet meer in de prehistorie leven. 
Er staan nog meer foto's in ons fotoalbum. 
Acrogym

Tijdens de gymlessen staat er regelmatig acrogym op het programma. Er is natuurlijk niets zo leuk dan al onze kunsten aan iedereen te laten zien. 
Er staan nog meer foto's in ons fotoalbum en deze wordt ook regelmatig aangevuld. 

 


Eerste gymles

In de eerste schoolweek zijn we bij de gym gestart met opdrachten waarbij we moeten samenwerken. De juf was vooral erg trots dat er ook tussen jongens en meisjes goed wordt samengewerkt. Wij helpen elkaar waar we kunnen, het maakt niet uit wie je bent. 
Er staan nog meet foto's in ons fotoalbum


 

Aanraders voor groep 6
 
tafeltjes oefenen  
 topografie provincies en hoofdsteden  
 klokken oefenen werkbladen  
 klokken oefenen spelletjes