Dit is de pagina van groep 6b

Scrol naar beneden voor informatie en foto's. 
Groep 6b  krijgt dit jaar les van juf Nelly en juf Eefke

.        

 
Aanraders voor groep 6
 
 lezen is leuk   klik hier
 kindertube   klik hier 
 meester michael groep 6   klik hier
   
 woordentrainer   klik hier
 taal divers   klik hier
 van alles wat: meester Sipke   klik hier
 spelletjesplein   klik hier
 van alles wat: juf Jolien   klik hier
 tafels oefenen   klik hier                         
 
Algemene informatie groep 6
 
Beste ouders/verzorgers,
 

In groep 6 krijgen de kinderen voor het eerst huiswerk mee naar huis. Ze moeten dan vanaf januari de proefwerken van aardrijkskunde en geschiedenis thuis aan de hand van een huiswerkbrief oefenen. Daarnaast kunnen ze thuis ook spelling oefenen via het computerprogramma
www.bloon.nl. In groep 6 starten we met de werkwoordspelling. Dit vinden veel kinderen lastig.
We vinden het ook belangrijk dat de tafeltjes onderhouden worden. Ook dit kan via een computerprogramma worden geoefend. Denk aan
www.tafeltjesleren.nl of www.tafeltjesoefenen.nl.
Naarmate de basisschool verder wordt doorlopen, wordt ook de eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de kinderen groter. Hiervoor hebben we de weektaak ontwikkeld, waaraan de kinderen dagelijks kunnen werken en zelf een keuze kunnen maken in de volgorde van taken. Op deze manier leren kinderen hun werk te plannen, minder afhankelijk te zijn van de leerkracht en samen te werken.
 
In oktober/november nemen we jaarlijks deel aan het project Museumschatjes, waarvoor we dan gratis een museum in onze regio kunnen bezoeken. Dit jaar hebben we een bezoek gebracht aan het Kempisch Bakkerijmuseum De Grenswachter in Luyksgestel.
In januari werken we samen met techniekcoach Leo Overgaag aan het onderwerp magnetisme. Na enkele inleidende lesjes daarover bezoeken we in februari de firma Goudsmit in Waalre. Dit bedrijf gebruikt veel magnetisme bij haar productie. Het eindejaarsuitstapje van beide groepen 6 is dit jaar in juni. Goed contact tussen leerkracht en ouders vinden we erg belangrijk. Een goede samenwerking komt de schoolontwikkeling van uw kind ten goede. Zijn er dingen die u met de leerkracht over uw kind wilt delen, aarzel niet om een afspraak te maken via mail of telefoon.
 
Met vriendelijke groeten,
 
6a: Ilse Wintermans iwintermans@kempenkind.nl

     
6b: Nelly Craens  ncraens@kempenkind.nl
       Eefke Kramer eefkemaas@kempenkind.nl