Welkom op de pagina van groep 7a 
Scrol naar beneden voor nog meer foto's en nieuws uit groep 7a
 
 

Juf Anouk is de juf van groep 7a.

 
Verkeersexamen

Op donderdag 5 april heeft het verkeersexamen plaatsgevonden. Proficiat aan alle geslaagden! Meer foto's kunt u terugvinden in ons fotoalbum.


 
 
Thema: tweede wereldoorlog 

De afgelopen weken zijn de kinderen antwoorden gaan zoeken op vragen die ze over de tweede wereldoorlog hadden. Hiervoor zijn ze boeken ingedoken maar hebben ze ook de Snappets gebruikt. Op dinsdag 3 april is Ronald Damen van alles komen vertellen over de tweede wereldoorlog in Reusel. Meer foto's kunt u terugvinden in ons fotoalbum.

 

Afscheid juf Karolien

Op vrijdag 31 maart hebben de kinderen afscheid genomen van juf Karolien. Zij nam op haar eigen manier afscheid: het versieren van peperkoekhuisjes. De kinderen hebben lekker veel gesnoept en genoten van de activiteit. Wij wensen juf Karolien veel succes bij haar nieuwe baan! Meer foto's kunt u terugvinden in ons fotoalbum.

 

Spreekbeurten

De afgelopen maanden zijn we in groep 7 bezig geweest met het maken en houden van spreekbeurten. Er zijn allerlei onderwerpen besproken, zoals bijvoorbeeld: Alzheimer, vuurwerk, suikerbieten, geocatching en de bloemist. De kinderen hebben goed hun best gedaan en hebben veel kunnen leren van elkaar. We zijn zelfs bezig geweest met het uitpluizen van braakballen van uilen. Meer foto's kunt u terug vinden in ons fotoalbum.
 
Technopolis 

Op maandag 19 maart hebben de groepen 7 een bezoekje gebracht aan Technopolis. Hier konden de kinderen allerlei proefjes doen en van alles bekijken. 
Meer foto's kunt u terug vinden in ons fotoalbum. 
 
Dansles  
 
Afgelopen weken hebben de kinderen uit groep 7a dansles gekregen van juf Meira.
De danslessen sloten aan bij het thema 'superhelden' uit de methode Staal. De laatste lessen hebben de kinderen opgetreden voor de kinderen uit de andere groep 7. 
Meer foto's kunt u terug vinden in ons fotoalbum.

 

Winterfeesten

Er staan nog meer foto's in ons fotoalbum
 

Surprise

Dinsdag 5 december heeft de Sint een bezoekje gebracht aan de Leilinde. Voor de leerlingen van de bovenbouw stond deze dag in het teken van surprise.  In groep 7b zijn er veel mooie kunstwerken voor elkaar gemaakt.  
Meer foto's kunt u terug vinden in ons fotoalbum.
 
Voorlees- en hoorspel opdracht 

In groepjes hebben de leerlingen met veel enthousiasme gewerkt aan de voorlees- en hoorspel opdracht. Met behulp van uitbeelden en de tips waarop je moet letten bij het voorlezen van een verhaal hebben we mooie presentaties gezien. 
Meer foto's kunt u terug vinden in ons fotoalbum.
 
Rijksmuseum 

Afgelopen weken heeft groep 7 tijdens de geschiedenislessen gewerkt aan een thema omtrent de Gouden Eeuw. Op maandag 27 november hebben wij, zoals de Tweede Kamerleden in Den Haag het graag zien, dit thema met een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam afgesloten. Onder leiding van een aantal gidsen zijn de leerlingen in groepjes het museum binnengegaan. De tijd was te kort om alles te bewonderen, daarom hebben we met name de kunststukken uit de Gouden Eeuw bezocht met de Nachtwacht als hoogtepunt. 
Meer foto's kunt u terug vinden in ons fotoalbum.
 


Aanraders voor groep 7
 lezen is leuk   klik hier
 kindertube   klik hier 
 meester Michael   klik hier
 woordentrainer   klik hier
 taal divers   klik hier
 van alles wat: meester Sipke   klik hier
 spelletjesplein   klik hier
 alle vakken: juf Jolien   klik hier