Dit is de pagina van groep 8a


Scrol naar beneden voor foto's en nieuws uit groep 8a


 
 
Dit schooljaar geeft juf Suzanne les aan groep 8a 

         

 
Outdoor Sportpark Reusel 

Op maandag 26 maart ging groep 8 naar het Outdoor Sportpark Reusel. Dit was een onverwachts uitstapje. We werden door het Summa College benaderd om met de kinderen deel te nemen aan een examen activiteit van studenten die voor Outdoor gekozen hadden. We hoefden alleen maar naar het Sportpark te komen en een gezellige dag te hebben. De rest werd voor ons geregeld. Natuurlijk wel onder supervisie van leerkrachten en medewerkers van het Outdoor Sportpark. 

Het was een gezellige dag waarin alle kinderen hun energie kwijt konden. De groepen werden gemixt, waardoor er een fijne dynamiek ontstond tussen groep 8a en 8b. En het weer zat ook nog eens mee. 


Zie hier het fotoalbum voor ontzettend leuke foto's! 

EHBO presentaties en diploma-uitreiking 

Op woensdag 28 februari werden de EHBO examens afgenomen op de Leilinde. Na weken van hard oefenen, zowel met praktijk als theorie, waren we er klaar voor! En met succes, want alle kinderen zijn geslaagd! Gefeliciteerd. 

Om de diploma-uitreiking op woensdag  7 maart  wat meer body te geven hebben we mooie presentaties gemaakt voor de ouders. Zo was er een workshop waar een grote quiz (Kahoot) afgenomen werd. Werd er een deel praktijk verzorgd. En lieten de kinderen met mooie presentaties zien wat zij geleerd hadden. De grote ouderopkomst zorgde voor een mooie en rijke afsluiting van de EHBO. 

Wij willen de vrijwilligers die ons de afgelopen weken geholpen hebben ontzettend bedanken! 

Zie hier de aanvulling op het fotoalbum! 
 

Voorleeskampioentje in de Kei, Reusel

Op donderdag 8 februari werden de gemeentelijke voorleeskampioenschappen gehouden in de Kei in Reusel. 
Groep 8a was van de partij, omdat Juup de voorleeskampioen van de Leilinde was. 
Juup nam het op tegen 5 andere kandidaten uit zowel Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde en Hulsel. Alle deelnemers hadden spannende en grappige stukjes voorgelezen. Ze waren allemaal erg goed in het voorlezen. 
Uiteindelijk werd Maud Cijffers van de Klimop de gelukkige winnares. 


Juup, ontzettend goed gedaan. Huup, Huup, Huup, onze voorleeskampioen is JUUP! 
Zie hier het fotoalbum. 

 

Surprise

Op dinsdag 5 december kwam Sinterklaas op school en werden in de bovenbouw surprises uitgepakt. Een spannend maar ook erg leuk moment! We konden de surprises natuurlijk al een week bekijken.
In 8a is ook een tekenwedstrijd gehouden. In de groep is gestemd op de mooiste tekeningen. De winnaar is geworden: Gijs! 
Ook hadden we een prijs voor de meest originele surprise. Hierop is ook met de klas gestemd. De winnaar hiervan is geworden: Vic! Beiden een zak pepernoten gewonnen. 

Dit jaar waren ook alle surprises weer op en top verzorgd. Er zaten zeer originele en mooie dingen tussen. Iedereen heeft er werk op gehad. Als juf erg trots op het eindresultaat! Zie hier het fotoalbum.
 


Verjaardagskalender 

Ieder jaar wordt er een verjaardagskalender gemaakt in groep 8.  Dit jaar een vernieuwd concept. Neem een kijkje in ons fotoalbum. 
 


 

Dorpsdokter 

Op de Leilinde wordt ieder jaar gewerkt met 'museumschatjes'. Een initiatief vanuit erfgoed Brabant.  Alle klassen krijgen een klein lespakket toegestuurd rondom het bezoeken van een museum.  Hier zit ook een uitstapje naar een museum aan verbonden. Dit jaar is tijdens de groepsvergadering in 8a besloten om naar de Dorpsdokter in Hilvarenbeek te gaan. Eerst een stukje theorie, daarna lekker aan de slag met een speurtocht in het museum. Zie hier het fotoalbum. 
 

Handvaardigheid 3D-kaart

Tijdens hardvaardigheid is er gewerkt aan een 3D-kaart. Er moest gekozen worden voor een
land (behalve Nederland). 

Ze zijn erg mooi geworden. En jawel, u telt 22 kinderen. Jorg is namelijk nog druk bezig! Zie hier het fotoalbum. 


 

Jeugd EHBO

In groep 8 wordt enkele weken voor de kerstvakantie gestart met de Jeugd EHBO. Deze lessen bestaan uit theorie en praktijk. De praktijklessen worden gegeven door o.a. Ellen Sanders en andere vrijwilligers van de EHBO. Wij zijn daar erg blij mee, zij zijn een verrijking voor het lesaanbod.

De kinderen leren de Rautek, stabiele zijligging en Heimlich, maar ook hoe zij verbandjes aan moeten leggen en wat zij moeten doen bij andere verwondingen. Wanneer er geen praktijkles is wordt er vanuit een boek met bijbehorend werkboek gewerkt. Op 28 februari wordt het praktijkexamen afgenomen. De kinderen gaan met een tweetal op. 

Ook verzorgen wij na de examens presentaties voor de ouders! Daarover later meer. 

Dit album zal telkens aangevuld worden met meer foto's. Zie hier het fotoalbum. 

 

Voorleeskampioen

Op maandag 20 november is het voorleeskampioenschap voor de groepen 7 en 8 gehouden. 
Binnen iedere groep konden kinderen zich opgeven mee te doen aan dit kampioenschap. Zij hebben, na enige voorbereiding,  een stuk voorgelezen aan de eigen klas. Daarna is er gestemd wie hierin volgens de groep het beste was. De winnaars van iedere groep hebben het in de aula tegen elkaar opgenomen, met commentaar van een echte jury. Dit waren Chris de Kort, Juup Schellens, Roos Kox en Sanne van den Borne. 

Stuk voor stuk hebben zij fantastisch voorgelezen. Helaas kon er maar één de winnaar zijn: Juup Schellens uit 8a! 
Juup, van harte gefeliciteerd! 

Dit betekent dat 8a in 2018 Juup gaat steunen tijdens het provinciaal kampioenschap. Spannend! Zie hier het fotoalbum. 

 

Theekransje

Het vrijdagmiddag-theekransje is in het leven geroepen. Een keer in de zoveel weken hebben we een gezelligheidsmomentje met de klas. De juf zorgt voor thee, water of ranja en de kinderen zorgen voor wat lekkers. Soms spelen we een spelletje maar er kan ook gewoon gekletst worden met elkaar. Wat nu helemaal HOT is zijn de 'Blackstories'. Moordlustige raadsels die de kinderen door middel van het stellen van vragen op moeten lossen. Ze leren out of the box te denken. En het leuke is; iedereen kan meedoen! :) 

Zie hier het fotoalbum!
 

Muziek 

In 8a hebben we iedere week muziek op het lesrooster staan. We zingen top 40 nummers
terwijl de juf op de piano speelt, we dansen door middel van 'Just dance' op het bord en deze
keer spelen we op de xylofoons kerstliedjes. Ook wordt er op de melodie van 'Vader Jacob' een Kerst of Sinterklaas versie gemaakt, waarna deze in canon gezongen moet worden. Best lastig soms! Zie hier het fotoalbum. 

 

Aanraders voor groep 8
 
  kindertube   klik hier
  meester Michael   klik hier
 taal divers   klik hier
 alle vakken: meester Sipke   klik hier
 spelletjesplein   klik hier
 van alles wat: juf Jolien   klik hier