Dit is de pagina van groep 8b


Hieronder vindt u het laatste nieuws en onze foto's... 
 
Groep 8b krijgt de rest van dit schooljaar les van meester Rob


 
 

Natuur
Bij natuur zijn we begonnen aan een folder over een bedreigde diersoort. De kinderen hebben gekozen over welke bedreigde diersoort zij een folder willen maken. Ze werken in twee-tallen aan deze folder. Eerst maken we een klad versie en daarna maken we de net versie. We hebben een beoordelingsformulier gekregen, zodat we weten waar de meester op gaat letten, wanneer hij ons een punt gaat geven voor de folder.  De twee-tallen hebben we via het digibord gemaakt. Voor sommige een leuke uitdaging om eens met iemand nieuws samen te werken. 

Er staan nog meer foto's in ons fotoalbum! 
 

EHBO les 
In groep 8 krijgen de kinderen de kans om hun EHBO diploma te halen. Ze krijgen hier lessen voor in de klas, samen met de meester, maar ook van echte EHBO'ers. Deze EHBO'ers leren ons al de praktische dingen. De eerste les hebben we al verschillende dingen geoefend. De rautek greep (om een slachtoffer te verplaatsen, wanneer deze op een onveilige plek ligt). De heimlich (voor als iemand zich ergens in heeft verslikt) en we hebben ook geleerd hoe je een slachtoffer van de buik naar de rug draait. We hebben nog een aantal EHBO praktijklessen meer. Deze zijn op 13 december, 10 januari, 31 januari, 7 februari en 21 februari. Op 28 februari hebben we ons examen en gaan we alles wat we geleerd hebben laten zien voor echte EHBO examinatoren. 

Er staan nog meer foto's in ons fotoalbum
 

Museumbezoek dorpsdokter
We zijn naar het museum de dorpsdokter geweest. Hier heeft een meneer ons een hele hoop vertelt over de dokter en de geschiedenis hiervan. Het ging niet alleen maar over de dokter, maar ook over andere beroepen die hier bij passen. Bijvoorbeeld de drogist, alchemist, tandarts en fysiotherapeut.  We hebben in 3-tallen opdrachten gemaakt die bij al de museumstukken hoorde, omdat ze goed opgelet en geluisterd hadden kregen we aan het einde nog een lekker dropje. Het was een leuke ochtend in Hilvarenbeek! Zeker de moeite om eens te bezoeken. 

Er staan nog meer foto's in ons fotoalbum! 
 

Voorleeskampioen
Op maandag 20 november is het voorleeskampioenschap voor de groepen 7 en 8 gehouden. 
Binnen iedere groep konden kinderen zich opgeven mee te doen aan dit kampioenschap. Zij hebben, na enige voorbereiding,  een stuk voorgelezen aan de eigen klas. Daarna is er gestemd wie hierin volgens de groep het beste was. De winnaars van iedere groep hebben het in de aula tegen elkaar opgenomen, met commentaar van een echte jury. Dit waren Chris de Kort, Juup Schellens, Roos Kox en Sanne van den Borne. 

Stuk voor stuk hebben zij fantastisch voorgelezen. Helaas kon er maar één de winnaar zijn: Juup Schellens uit 8a! 
Juup, van harte gefeliciteerd! 

Er staan nog meer foto's in ons fotoalbum! 
 

Aanraders voor groep  8
  kindertube   klik hier
 meester Michael   klik hier
 taal divers   klik hier
 alle vakken:  meester Sipke   klik hier
 spelletjesplein   klik hier
 van alles wat: juf Jolien   klik hier
PiusX-college  klik hier