De AMV-lessen.Afbeeldingsresultaat voor muzieknoten
                                                                                                       
AMV betekent  Algemene Muzikale Vorming. In deze lessen gaan de kinderen een heleboel leren over muziek en natuurlijk ook zelf muziek maken. De lessen bestaan uit verschillende onderdelen. De theorie zoals hoe klap je een ritme, wat is de maat? Leren noten lezen en kennismaken met diverse instrumenten en natuurlijk de praktijk zingen en zelf spelen!  In maart gaan de lessen van start. De leerlingen zijn altijd heel enthousiast en doen hard hun best om in de maat te lopen en ook nog eens tegelijkertijd een ritme te klappen. De bedoeling is dat de leerlingen thuis oefenen. Bijna elke week krijgen zij wel een opdracht mee. 

 

Mijn naam is Ankie Lepelaars-Lavrijsen en ik ga de muziek/AMV-lessen verzorgen op alle scholen in gemeente Reusel-de Mierden. Ik was al werkzaam in Hooge en Lage Mierde vanaf afgelopen september maar nu dus ook op de andere scholen.

Ik woon in Reusel, ben getrouwd en heb twee kinderen.

Naast deze baan ga ik ook aan de slag als cultuurco÷rdinator voor de gemeente Reusel-de Mierden, ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk "Nieuwetijdspraktijk Fermate" en maak ik muziek met het koor "Ti Sento" uit Hooge Mierde wat ik dirigeer en met de muziekgroep "Willton".

Ik heb er super veel zin in en ik hoop dat de kinderen net zo enthousiast zijn!