Welkom in groep 1/2c

Di schooljaar zijn Juf Eline en  juf Lia de juffen van groep 1-2c

Scrol naar beneden voor foto's en nieuws uit groep 1/2c


 
Leerkrachten van groep 1/2c

       

Eline Maas                      Lia van de Voort

elinemaas@kempenkind.nl         lvdvoort@kempenkind.nl
ma-di - wo(om de week)           wo(om de week)  do. 

Nieuws uit de klas...
 
Paasochtend kleuters

Donderdagochtend hebben de kleuters een gezellige paasochtend gehad.
Samen met een aantal ouders zijn er erg leuke paasspelletjes bedacht. De kleuters hebben genoten. Ze mochten paaseieren zoeken in de ontdektuin, paasmutsen maken, paascircuit, jeu de eieren gespeeld en nog veel meer.
Aan het eind van de ochtend gingen alle kleuters als een paashaas naar huis.
Neem maar eens een kijkje in ons schoolfotoalbum.


Sinterklaas


 
We zijn hard aan het werk geweest voor Sinterklaas. Gezellig in de huishoek en dan je schoen zetten. Afwachten of Sinterklaas en de Zwarte Pieten in de Sinthoek een cadeau komen brengen. In de Sinthoek is het druk met het inpakken van alle pakjes.
We hebben fijn aan onze taakjes gewerkt. Zoals de kralenplank, vouwwerkjes, schilderwerkje, pepernoten verdelen in de zakken, met het Sinterklaas kasteel in de bouwhoek en……..we hebben samen lekkere pepernoten gebakken in de klas.
 
Veel kijkplezier!

Klik hier voor de foto's.
 
Thema kabouter zit erop


We hebben hard gewerkt in onze kabouterhoek en het bos. We hebben heerlijke kaboutersoep, volgens het recept, gemaakt. Ook moesten de dieren in het bos worden gevoerd. We moesten goed tellen hoeveel kastanjes ze mochten hebben. Als laatste hebben we nog lekker popcorn gemaakt in onze klas. Het was heel leuk om kabouter te zijn.

Voor de foto's kunt u een kijkje nemen in ons fotoalbum.

Het kabouterpad


10 oktober waren wij aan de beurt om naar het kabouterpad in Eersel te gaan. We hebben daar veel paddenstoelen gezien en met een spiegeltje de onderkant bekeken. Ook hebben we een kabouter huisje ontdekt en er stond een tafel met kabouterstoeltjes waar we lekker een koekje hebben gegeten en wat gedronken.

Voor de foto's kunt u een kijkje nemen in ons fotoalbum.

Kabouterdans     
Afbeeldingsresultaat voor dansende kabouter

Deze week hebben alle kleuters een dansles aangeboden gekregen van Monique Sporen (dansdocente). Ze heeft  de kleuters een hele leuke kabouterdans aangeleerd. Alle kinderen waren erg enthousiast en hadden veel plezier.
Voor de foto's kunt u een kijkje nemen in ons schoolfotoalbum.


 
 
Opening thema kabouters

Vandaag zijn we begonnen met het thema kabouters. Als opening zijn we gestart met een toneelstuk over kabouters.
De kabouters zijn hard aan het werk. De kookkabouter maakt een lekker soepje. De tuinkabouter harkt de bladeren bij elkaar. 
Het wasvrouwtje doet de was. Dan hebben we ook nog een kabouter die veegt en poetst. Kabouter luilak wil alleen maar luieren en slapen en voert geen taakjes uit. Dat vinden de andere kabouters maar niets en zij bedenken een plannetje.
Ze hebben een mooi taakje bedacht voor kabouter luilak. Hij mag vanaf vandaag de dieren te eten geven en verzorgen.
Zelfs kabouter luilak vindt het een goed idee en alle kabouters vieren feest.  Dit toneelstuk zet de kinderen aan tot rollenspel in de kabouterhoek.

Voor de foto's kunt u een kijkje nemen in ons fotoalbum