Welkom in groep 1/2dScrol naar beneden voor foto's en nieuws uit groep 1/2d
 
Leerkrachten van groep 1/2d

                        
  Cindy Pluymen                                Lian Claassen
                                                                     cpluymen@kempenkind.nl          lclaassen@kempenkind.nl 
 
 
Nieuws uit de klas.......
Kabouterpad Eersel

De kabouters wezen ons de weg in het kabouterbos. Daar kwamen we van alles tegen. We hebben bladeren, eikels en takken gezien. Maar ook een konijnenhol en een heel spannend kabouterhuisje. We hebben aan de deur geklopt en geroepen of er iemand thuis was, maar deed er niemand open... Met spiegels nog onder de paddenstoelen gespiekt of we kabouters zagen, maar helaas... ze lieten zich niet zien. Bij het huisje hebben we geknutseld met takken, bladeren en touwtjes. Ook hebben we verschillende spelletjes gedaan, zoals tikkertje en wat hoor je in het bos? Kortom, een hele energieke, leerzame en gezellige ochtend.

Klik hier voor de foto's.
 

Kabouterdans     
Afbeeldingsresultaat voor dansende kabouter

Deze week hebben alle kleuters een dansles aangeboden gekregen van Monique Sporen (dansdocente). Ze heeft  de kleuters een hele leuke kabouterdans aangeleerd. Alle kinderen waren erg enthousiast en hadden veel plezier.
Voor de foto's kunt u een kijkje nemen in ons schoolfotoalbum.


Opening thema kabouters

Vandaag zijn we begonnen met het thema kabouters. Als opening zijn we gestart met een toneelstuk over kabouters.
De kabouters zijn hard aan het werk. De kookkabouter maakt een lekker soepje. De tuinkabouter harkt de bladeren bij elkaar. 
Het wasvrouwtje doet de was. Dan hebben we ook nog een kabouter die veegt en poetst. Kabouter luilak wil alleen maar luieren en slapen en voert geen taakjes uit. Dat vinden de andere kabouters maar niets en zij bedenken een plannetje.
Ze hebben een mooi taakje bedacht voor kabouter luilak. Hij mag vanaf vandaag de dieren te eten geven en verzorgen.
Zelfs kabouter luilak vindt het een goed idee en alle kabouters vieren feest.

Voor de foto's kunt u een kijkje nemen in ons fotoalbum groep 1-2d->Opening thema kabouters
En voor alle overige foto's van het thema klikt u hier... groep 1-2d->klassenfoto's kaboutersIn de klas hebben we nog meer startactiviteiten gedaan om de kinderen warm te maken voor het thema kabouters.
We weten al dat kabouters in paddenstoelen wonen, maar waar staan die kabouterhuisjes dan? We denken in een warm land waar veel bossen zijn..... Is er ook een land waar alleen kabouters wonen? Bestaan kabouters wel echt? We weten uit het boek van Pinkeltje dat kabouters honing eten , maar wat eten kabouters nog meer? We denken boterhammen, paddenstoelen -cakejes, paddenstoelen en toetje! Maar waar halen zij die boodschappen dan? Hoeveel kabouters zijn er? Hoe groot is een kabouter? Slapen kabouters overdag of 's nachts?
Al deze vragen staan op onze vragenmuur.

Voor meer informatie over het thema kun je hier het complete themablad lezen:    themablad kabouters.docx


 We vonden een brief in onze klas van kabouter Piggelmee! Hij is de weg kwijt en zoekt tijdelijk een klein, droog huis om in te wonen. Er is door de kinderen al volop gezocht naar Piggelmee! En natuurlijk kunnen wij hem helpen aan een huisje! De kinderen bedachten om een huis te maken van een schoenendoos!

Elke nacht slaapt kabouter Piggelmee in een van de zelf gemaakte huisjes en laat er een persoonlijk briefje achter voor het kind!Waarom moeten kabouters altijd lachen als ze voetballen?
Dan kietelt het gras onder hun oksels!

Gehoord in de klas..........
.......bij het Kroontje zit een Bibi en bij het tankstation hebben ze ooit Bibi-worstjes! Haha! Bibi-worstjes! Grappig hè!
.......(we zagen een aflevering van Koekeloere waar ze bij de boer, cacao bij melk deden om chocolademelk te krijgen). De juf    
        vroeg: hoe heette dat poeder ook al weer wat de boer bij de melk deed? Antwoordde een kind: chocoladepoeder!.... Ik weet
        alleen hoe het in het Nederlands heet, niet in het boers!

.........we praatten in de klas over de schildpad. Hij heeft geen tanden (maar een scherpe kaakrand). Hoe eet hij dan? Antwoordde
           een kind: Dan doet ie zijn koekje in de koffie en dan eet ie het op!
........juf, mag ik op de inloopfiets? En  in het ontdekbos?